Kalk- of schimmelnagels is een veel voorkomende aandoening die vaak goed zelf te behandelen is. Toch verrichten huisartsen in Nederland jaarlijks zo’n half miljoen consulten voor onychomycose.1 Daarnaast gaat er een nog onbekende groep mensen direct naar de pedicure.

Het overgrote deel van de schimmelnagels is met een zelfzorgadvies af te handelen. In een aantal gevallen, b.v. bij patiënten met diabetes, doorbloedingsproblemen aan de onderbenen, voet ulcera of bij immuunsupressie, is nadere diagnostiek noodzakelijk om de juiste behandeling te kunnen inzetten.

Het is dan zaak om te weten of men met een schimmel-, een gist-, een bacteriële - of een menginfectie te maken heeft. Speciaal hierom is LCPL-Pathan in 2004 begonnen met het doen van schimmeldiagnostiek op nagels. U stuurt een stukje nagel in en binnen 10 werkdagen krijgt u een betrouwbare diagnose retour. Voor het stellen van de juiste diagnose helpt het enorm als u een digitale foto van de aangedane nagel(s) meestuurt.

Naast huisartsen kunnen ook gediplomeerde pedicures nagelmateriaal insturen. 

 Literatuur

1. NHG standaard dermatomycosen.

 

doosje rood

Proefpakket aanvragen

Vraag NU een gratis proefpakket aan.

Hiermee kunt u - zonder enige verplichtingen - onze excellente service uitproberen.

Vraag nu aan!

Wij zijn benieuwd naar uw mening

LCPL biedt graag een goede service aan haar inzenders, en is continu aan het ontwikkelen. We nemen daarin graag de mening van u als inzender mee.

Meer informatie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Aanmelden

Heeft u een vraag?