Doktersassistenten zijn de drijvende kracht achter het baarmoederhalskankerscreeningsprogramma. Mede dankzij hen worden er in Nederland jaarlijks ruim 600.000 uitstrijkjes gemaakt, waardoor kanker in een goed behandelbaar stadium kan worden ontdekt.

Om ervoor te zorgen dat de doktersassistent zijn/haar werk zo goed mogelijk kan doen, heeft LCPL-Pathan speciale afnamedoosjes ontwikkeld en verzorgen we, in samenwerking met ons eigen opleidingsinstituut de Stichting Pathologie Onderwijs Eerstelijns Diagnostiek (S.P.O.E.D.), een cursus in het afnemen van uitstrijkjes.

Uitstrijkcursus

Samen met S.P.O.E.D. verzorgt LCPL-Pathan speciaal voor doktersassistenten, een uitstrijkcursus. Uniek zijn onze 'proefpatiënten' (levende modellen) die u leren hoe u een uitstrijkje kunt afnemen. Dankzij deze werkwijze kunt u direct en met vertrouwen aan de slag in uw dagelijkse praktijk. Naast de uitstrijkcursus bieden we nu ook een vervolgcursus uitstrijken "Weet wat je ziet, zie wat je weet" aan voor de doktersassistente die al wat meer ervaren is in het afnemen van uitstrijkjes.

Behalve voor doktersassistenten verzorgt S.P.O.E.D. ook cursussen voor onder meer huisartsen, waarmee accreditatiepunten kunnen worden behaald ten behoeve van hun (her)registratie.

Klik hier voor het cursusaanbod, cursusdata en inschrijfformulieren.

N.B.: om deel te kunnen nemen aan de cursussen van S.P.O.E.D. hoeft uw praktijk niet bij LCPL-Pathan in te zenden.

Heeft u een vraag?