Graag uw aandacht voor de landelijke tariefwijzigingen in de eerstelijns cytologische en histologische onderzoeken die per 1 januari 2015 van kracht zullen zijn.

Het tarievenstelsel heeft een grondige update ondergaan. Nieuw is de indeling in zwaartecategorieën en bijbehorende verrichtingencodes. Ook nieuw is dat aanvullende onderzoeken (lees: immunohistochemisch onderzoek en morfometrie) integraal in deze tarieven zijn opgenomen. De invoering van het vernieuwde tarievenstelsel draagt daarmee bij aan een meer transparant en inzichtelijk kostenplaatje. Zodoende weet u, maar ook de patiënt(e), vooraf waar hij/zij aan toe is.

Wij zetten de kosten/tarieven in de eerstelijnspathologiediagnostiek voor u op een rijtje:

1.   Histologisch onderzoek (biopten/excisies):

  • Het vernieuwde stelsel kent voor deze categorie in de eerstelijnsdiagnostiek drie verrichtingencodes: 50516, 50517 en 50518 met een tarief van respectievelijk € 57,25, € 113,94 en € 145,86.
  • Op basis van de combinatie van verkrijgingstechniek en diagnostische vraagstelling wordt een bijbehorende tariefcode toegekend.
  • Bij inzendingen met meer dan een verrichting bij dezelfde patiënt(e) is het aantal toe te kennen tariefcodes afhankelijk van de vraagstelling (m.u.v. ontstekingsvraagstelling wordt aan ieder afzonderlijk biopt een bijbehorende tariefcode gekoppeld).

2.   Cervixcytologisch onderzoek (indicatiecervixcytologie):

  • Dit onderzoek valt onder verrichtingencode 50516 (tarief: € 57,25).
  • Indien aanvullend onderzoek op HPV-infectie geïndiceerd is (op basis van microscopische bevindingen) of als dit onderzoek door u, als inzender, expliciet wordt aangevraagd, dan zijn de kosten een optelsom van code 50516 en 50513 (tarief: € 57,25 + € 135,78).
  • Een herhalingsuitstrijkje voortkomend uit het bevolkingsonderzoek valt onder indicatiecytologie en wordt als zodanig in rekening gebracht.

Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij u naar de Nederlandse Zorgautoriteit.

LCPL-Pathan heeft voor 2015 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. De werkelijke tarieven kunnen per zorgverzekeraar verschillen en liggen iets lager dan de hierboven genoemde maximum tarieven. Een volledig overzicht van onze tarieven is terug te vinden op onze website: http://www.lcpl-pathan.nl.

Voor vragen of opmerkingen kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat (088-2350235).

Directie LCPL-Pathan

logo-lcpl-pathan-350

Per 1 juli 2014 hebben het LCPL en Pathan Eerstelijn hun krachten gebundeld. Ons gezamenlijke motto is: ‘Specialisten in eerstelijnsdiagnostiek. Sinds 8 augustus 2014 is LCPL-Pathan ook verhuisd, zie hieronder de nieuwe contactgegevens:

 

LCPL-Pathan

Visseringlaan 25
2288 ER RIJSWIJK

Postbus 1004
2280 CA RIJSWIJK

Telefoon: 088-2350235
Fax: 088-2350236
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.lcpl-pathan.nl


Meer weten? Klikt u dan hier voor meer informatie.

Per 1 juli 2014 hebben het LCPL en Pathan Eerstelijn hun krachten gebundeld.

Ons gezamenlijke motto is: ‘Specialisten in eerstelijnsdiagnostiek. We hebben de ambitie om de beste en snelste service en kwaliteit te bieden aan de eerstelijnsgezondheidszorg op het gebied van histologie, cytologie en moleculaire diagnostiek.

Het LCPL heeft in heel Nederland een uitstekende naam opgebouwd in snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Het onderscheidt zich door korte doorlooptijden, goede bereikbaarheid, service, kennis en begeleiding. Pathan Eerstelijn beschikt over een groot team van specialisten met brede deskundigheid en heeft een moderne infrastructuur. Samen hebben wij alles in huis om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Daarbij hanteren wij transparante tarieven voor u en uw patiënten.

Voor u als inzender verandert er in praktische zin niets. U kunt uw onderzoeken gewoon blijven inzenden naar de locatie en op de wijze die u gewend bent. Voor uw vragen en suggesties blijven wij telefonisch bereikbaar via ons Huisartsen Contact Centrum (Leiden) en onze relatiebeheerder (Rotterdam).

LCPL-Pathan verhuisd

Vrijdag 8 augustus 2014 is het LCPL verhuisd en is er ook een nieuwe naam LCPL-Pathan, LCPL-Pathan is ook gevestigd op een nieuwe locatie, het nieuwe adres is:   

LCPL-Pathan

Visseringlaan 25
2288 ER RIJSWIJK

Postbus 1004
2280 CA RIJSWIJK

Telefoon: 088-2350235
Fax: 088-2350236
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.lcpl-pathan.nl

Mathilde BoonGraag stellen wij u hierbij in kennis van het heugelijke feit dat dr. Mathilde E. Boon (bij velen bekend als Thil) in 2013 de prestigieuze George L. Wied Life-Time Achievement in Cytologic Research Award heeft ontvangen voor haar jarenlange levendige en vergaande toewijding aan alle aspecten van de cytologie; voor haar heldere visie - verwoord bij talrijke gelegenheden - op klinische cytologie; voor haar vernieuwende inbreng en steun aan de International Academy of Cytology.

Deze internationale onderscheiding wordt slechts eens per drie jaar uitgereikt en is nooit eerder aan een Nederlander toegekend. Het is de kroon op het levenswerk van Thil.

Thil was van 1972 tot 2011 directeur van LCPL-Pathan (LCPL) te Leiden.

De prijsuitreiking heeft op zondag 26 mei 2013 plaatsgevonden in het Palais des Congrès te Parijs.

fotolottehansDe uitnodiging van deze beurs had niets teveel gezegd. In onze stand, die bemand werd door 5 enthousiaste werknemers van het LCPL, hebben wij een grote variëteit aan professies binnen de eerstelijn mogen begroeten. De tasjes met daarin onze bekende doosjes namen gretig aftrek, zowel door bekenden alsook onbekenden. Het boekje “ABC van het Uitstrijkje”, bij velen bekend en als zeer nuttig naslagwerk gezien werd graag aangenomen. Veel interessante en informatieve  gesprekken zijn er gevoerd zowel over het lab, ons brede scala aan testen alsook over het steeds groter wordende aanbod aan cursussen. Menig naam is genoteerd voor een verdere samenwerking.

Leuk om al die positieve ervaringen te horen te krijgen naast ook opbouwende kritiek, waar wij zeker wat mee zullen doen.

Kortom voor ons een hele geslaagde dag, mede ook dankzij de prima organisatie van DOKH, waarop we heel veel mensen gesproken hebben. Wij hopen dat we aan deze standbezoekers ook in de toekomst op vele fronten onze diensten mogen gaan en blijven aanbieden.

In 2011 is het aantal SOA-consulten bij de huisarts van 30.000 gestegen naar 110.000. Hierbij valt op dat meer vrouwen dan mannen en meer jongeren dan ouderen naar de huisarts gaan omdat ze bang zijn een 'geslachtsziekte' onder de leden te hebben.

'De behandeling van basaalcelcarcinomen kan heel goed door de huisarts worden gedaan.' Dit is de kern van het betoog dat bijzonder hoogleraar dermatologie Tamar Nijstra in zijn oratie uitsprak

Huisartsen doen hun werk met veel plezier, maar ervaren vaak langdurige stress. Van hen ziet 80% signalen van langdurige stress bij collega’s en ruim 70% ziet zulke signalen bij zichzelf. Bijna 15% van de huisartsen zegt wel eens een burn-out te hebben gehad. Ruim de helft vindt dat het onderwerp ‘burn-out’ onder huisartsen moeilijk bespreekbaar is. 

Recent onderzoek heeft aangetoond dat Trichomonas vaginalis-parasieten een endobiont Trichomonas-virus kunnen bevatten. Bij een standaardbehandeling van Trichomonas met metronidazol zorgen deze endobionten voor een verhevigde immuunrespons, waardoor het lijkt alsof de behandeling niet werkt.

De auteurs suggereren de behandeling van Trichomonas vaginalis uit te breiden met middelen die ook dit virale effect aanpakken.

LCPL-Pathan, uw partner bij SOA-onderzoek

Binnen LCPL-Pathan worden jaarlijks ruim 16.000 SOA-onderzoeken verricht op basis van de uiterst gevoelige polymerase chain reaction (PCR) techniek. Hiermee wordt zelfs de kleinste hoeveeheid DNA van de pathogene virussen en bacteriën aangetoond. 

Dat doen we snel en goed. U heeft binnen 6 werkdagen een betrouwbare uitslag.

Heeft u een vraag?